Застосування зварного трубчастого шпунта при споруджені підпірних стін - Бедрак, Костянтин Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проаналізовано та узагальнено основні переваги та недоліки шпунтових паль традиційних профілів вітчизняного і зарубіжного виробництва, а також конструктивні і технологічні чинники, що впливають на якість підпірних стін, в тому числі в зв'язку з розбіжністю замкових з'єднань шпунтових паль при їх забиванні молотами і віброзанурювачами. Окреслено вимоги до ресурсозберігаючих конструкцій шпунтових паль і на їх основі запропоновано рекомендації з проєктування, виготовлення та впровадження в практику транспортного будівництва нових профілів шпунтів трубчастих зварних, що забезпечують підвищення несної здатності без збільшення матеріаломісткості.
Keywords: Шпунт; трубчастий шпунт; інженерно-геологічні умови; паля; підпірна стіна; замкове з’єднання; занурення