Аналіз процесу застосування цементно-піщаних розчинів під час відновлення дорожніх водопропускних споруд із використанням металевих гофрованих конструкцій - Гаркуша, М. В.; Harkusha, Mykola (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
На сьогодні процес відновлення дорожніх водопропускних споруд із застосуванням металевих гофрованих конструкцій є актуальним та необхідним, оскільки вони перебувають у складних умовах експлуатації, що є причиною їх передчасного руйнування. У роботі розглянуто найбільш поширені моделі, що описують течію звичайної цементобетонної суміші (цементно-піщаного розчину). Наведено підхід із визначення втрати тиску в процесі заповнення міжтрубного зазору. Подано аналіз застосування цементно-піщаних розчинів під час відновлення дорожніх водопропускних споруд із застосуванням металевих гофрованих конструкцій. На основі цього аналізу визначено залежність динамічної в’язкості від складу суміші та водоцементного співвідношення. У роботі запропоновано загальні положення відновлення дорожніх водопропускних споруд із застосуванням металевих гофрованих конструкцій зі встановленням вимог до цементно-піщаного розчину.
Analysis of Application of Cement-Sand Solutions During the Renovation of Road Water-Draining Structures Using Metal Corrugated Structures
Keywords: відновлення; водоцементне співвідношення; динамічна в'язкість; дорожні водо-пропускні споруди; металева гофрована конструкція; цементно-піщаний розчин; restoration; water-cement ratio; dynamic viscosity; road culverts; metal corrugated construction; cement-sand mortar; 625.745.1; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.92