Спосіб роботи поршневого теплового двигуна - Авраменко, Андрій Миколайович; Бажинов, Олексій Васильович; Воронков, Олександр Іванович; Гуров, Дмитро Анатолійович; Дяченко, Василь Григорович; Нікітченко, Ігор Миколайович; Черніков, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Спосіб роботи поршневого теплового двигуна, в якому процес підігріву повітря здійснюють у зовнішній камері підігріву, що з’єднана каналами та впускними клапанами з робочими циліндрами, зменшення коливань тиску стиснутого повітря в зовнішній камері підігріву протягом циклу досягають за допомогою камери стиснутого повітря, установленої між циліндром для стискування повітря і зовнішньою камерою підігріву, температуру стиснутого повітря в зовнішній камері підігріву підтримують до заданої температури шляхом застосування елементів підігріву. Відпрацьоване повітря з випускних колекторів крізь зовнішній теплообмінник подається на впуск теплового двигуна і крізь повітряний фільтр - до циліндра для стискування повітря, для підвищення коефіцієнта наповнення та коефіцієнта корисної дії.
Keywords: поршневий тепловий двигун; машинобудування