Підвищення ефективності цементобетонного заводу вдосконаленням бункерного обладнання - Талпа, Дар’я Євгеніївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі проведено дослідження роботи змішувача асфальтобетонного заводу. Об’єкт дослідження – процеси роботи змішувача асфальтобетонного заводу. В роботі проведено дослідження, розрахунок і розроблена конструкторська документація обладнання для приготування асфальтобетонних сумішей, що складається з сушильного агрегату, устаткування для приготування і подачі бітуму і лопатевого змішувача. Пояснювальна записка включає аналіз інформаційних джерел, присвячених огляду та дослідженню сучасного технологічного устаткування асфальтобетонних заводів, науково-дослідну та розрахункову частину, питання охорони праці, визначення економічної ефективності. Відмінністю проекту є модернізація змішувача шляхом зміни форми лопатей. Економічний ефект отриманий за рахунок підвищення продуктивності комплексу складає 21965 грн/рік.
Keywords: асфальтобетон; змішувач; параметри; дослідження; сили; міцність; економіка