Літій-іонний акумулятор підвищеного захисту - Бажинов, Олексій Васильович; Кравцов, Михайло Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Літій-іонний акумулятор підвищеного захисту містить послідовно з'єднані між собою блоки, кожний з яких має корпус з електролітом та встановленими у ньому позитивним (катод) та негативним (анод) електродами, пористі сепаратори з елементами обмеженого простору, встановленими між електродами, та кришку корпусу з виводами від електродів. Всередині корпусу кожного блока акумулятора по периметру додатково встановлені бокові сепаратори з елементами обмеженого простору у вигляді, наприклад, кульок, які містять інертний газ, наприклад аргон, під надатмосферним тиском, оболонка яких виконана з легкоплавкого матеріалу. При цьому об'єм кульок основних та бокових сепараторів дорівнює або більше внутрішнього вільного об'єму корпусу блока акумулятора, а пори бокових сепараторів за розмірами виконані більшими за розміри молекул інертного газу, наприклад аргону.
Keywords: літій-іонний акумулятор