Удосконалення технологічного розрахунку підприємства автомобільного сервісу. - Мазур, Станіслав Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи - удосконалення технологічного розрахунку підприємства автосервісу. Об’єктом дослідження є оцінка і розробка підходу до технологічного розрахунку розрахунку підприємств автомобільного сервісу. Предметом дослідження є обґрунтовування доцільності профільності СТО за умовою повного забезпечення завантаження станції. Методи дослідження – теоретично-аналітичні підходи. У роботі, опираючись на світовий досвід, проаналізовані умови, яких потрібно дотримуватись для створення конкурентноспроможного підприємства і методика їх оцінки, представлене обґрунтовування доцільності спеціалізації СТО за умовою повного забезпечення завантаження станції і ефективного використання високопродуктивного спеціалізованого устаткування. Проаналізовані методи технологічного розрахунку СТО, запропоновано новий піхід до розрахунку СТО, представлена методика для визначення витрат функціонування підприємства, вартість нормогодини, межа беззбитковості підприємства і ефективність інвестицій у виробничо-технічну базу.
Keywords: підприємство автосервісу; СТО; профільність; діагностування; технологічний розрахунок; безпека життєдіяльності