Модернізація бульдозера Б-10М за рахунок розробки бульдозерного ковшового обладнання - Руіші, Айман (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядався процес розробки ґрунту механічним способом. Спроектовано бульдозерний відвал, оснащений ківшевим захватом, виконаний основний розрахунок навісного обладнання. В економічній частині виконано економічне обґрунтування застосування нової конструкції робочого органу на базі бульдозера.
Keywords: відвал; гідроциліндр; штовхаючий брус; вузли кріплення до базової машині; вузли приводу управління; гідросхема