Дослідження зміни якості амортизаторних рідин при експлуатації - Кучмась, Вячеслав Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об`єкт дослідження – процес зміни якості амортизаторних рідин під час експлуатації автомобілів. Мета роботи – підвищення ефективності експлуатації автомобілів за рахунок раціонального використання ресурсу амортизаторних рідин шляхом оцінки показників їх якості. Методи дослідження – аналіз, експериментальні дослідження, методи математичної статистики. У дипломній роботі виконані дослідження зміни основних фізико-хімічних показників якості амортизаторних рідин. Отримано експериментальні значення зміни показників якості. Виконано аналіз показників якості амортизаторних рідин, що впливають на плавність і безпеку руху автомобіля. Наведено техніко-економічні розрахунки очікуваного економічного ефекту.
Keywords: амортизатор; амортизаторна рідина; показники якості; методи випробувань; експериментальні дослідження; економічний ефект