Комп’ютерна технологія аналізу та вибору засобів захисту від техногенного впливу АТП на навколишнє середовище - Криветченко, Юрій Ігоревич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В дипломній роботі на основі розробленої СППР для вибору засобів захисту від техногенного впливу транспортних засобів, методів багатокритеріальної оцінки та оптимізації, була створена і продемонстрована програма для зниження викиду СО від автомобілів транспортних засобів. Мета – знизити техногенний вплив АТП на навколишнє середовище за рахунок розробки системи автоматизованого проектування засобів захисту. Для досягнення мети необхідно виконати такі задачі: - провести аналіз особливостей функціонування АТП та вплив його на навколишнє середовище; - проаналізувати методи створення СППР та обрати структуру системи; - обґрунтувати методи багатокритеріальної оцінки, вибрати критерії оцінки шкідливих чинників; - розробити базу математичних моделей оцінки та аналізу техногенного впливу АТП на навколишнє середовище; - розробити комп’ютерну технологію системи автоматизації проектування засобів захисту від техногенного впливу АТП на навколишнє середовище.
Keywords: аналіз техногенного впливу транспортних засобів; аналіз існуючих способів захисту; розробка математичного забезпечення СППР; методи багатокритеріальної оцінки та оптимізації; структурний синтез; програмне забезпечення