Розроблення технології виробництва асфальтобетонних сумішей з використанням золошлакових матеріалів ТЕС на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Івлєєв, Даніл (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз літературних джерел стосовно можливості та доцільності використання в дорожній галузі відходів електрогенеруючих підприємств, зокрема використання золошлакових матеріалів в якості наповнювача під час приготування асфальтобетонних сумішей. Використовуючи дані з літературних джерел здійснено розгляд кліматичних та економічних умов місця розташування асфальтобетонного заводу. Підібрані постачальники сировинних матеріалів для приготування асфальтобетонних сумішей та оцінена їх відповідність вимогам діючих національних нормативних документів. Здійснено аналіз літературних джерел щодо можливості використання золошлакових матеріалів як наповнювача для виготовлення асфальтобетонних сумішей на заводі. Детально розглянута технологія виготовлення наповнювача з золошлакових відходів. Використовуючи результати розрахунку складів асфальтобетонних сумішей здійснено розрахунок складського господарства, а також розроблено технологічну схему приготування асфальтобетонних сумішей на заводі. Розглянуто питання з охорони праці та навколишнього середовища під час роботи на асфальтобетонному заводі. Виконані розрахунки техніко-економічних показників роботи заводу.
Keywords: асфальтобетон; асфальтобетонний завод; бітум; золошлакова суміш; наповнювач; охорона праці