Розробка заходів з попередження транспортних заторів на вулицях районного значення Київського району м. Харків - Підопригора, Катерина Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мережа транспортних магістралей районного значення Київського району м. Харків та транспортні потоки на ній. Мета – попередження виникнення транспортних заторів на магістралях районного значення в Київському районі м. Харків. Метод дослідження – аналітичний, графоаналітичний. Отримані результати: проведено аналіз принципів організації дорожнього руху на мережі міста; досліджені характеристики транспортних потоків на перегонах мережі; визначено параметри світлофорного регулювання на перехрестях магістралей районного значення, узгоджено параметри їх роботи, що дозволить підвищити середню швидкість і знизити транспортні затримки. Запропоновано і розроблено локальні заходи на проблемних ділянках перетинання транспортних і пішохідних потоків, що підвищить комфорт, безпеку руху на перехресті. Рекомендації з впровадження: розроблені заходи застосовувати з метою попередження транспортних заторів на ВДМ м. Харків.
Keywords: вулично-дорожня мережа; магістраль районного значення; перехрестя; транспортний потік; світлофорне регулювання; координоване управління