Методи підвищення метрологічної надійності інформаційно- вимірювальних систем. - Клименко, Олексій Артемович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі бакалавра проведено аналіз джерел похибок інформаційно-вимірювальних систем, включаючи температурні впливи, шум і дрейф датчиків. На основі цього розроблено модель калібрування, яка враховує лінійну залежність похибки від температури та часу. Для оптимізації моделі застосовано ітераційний підхід із використанням нейронних мереж і регресійних методів.
Keywords: MAE; RMSE; дрейф; інформаційно-вимірювальна система; калібрування; метрологічна надійність; нейронні мережі; похибка; чутливість