Про вибір параметрів нелінійної пружної муфти як гасителя коливань у двовальних транспортних дизелях - Шатохін, В. М.; Гранько, Б. Ф.; Соболь, В. М.; Shatokhin, V.; Granko, B.; Sobol, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Запропоновано метод синтезу параметрів нелінійної пружної муфти як засобу зниження небезпечних крутильних коливань у силових ланцюгах двовальних транспортних дизелів. У його основі лежить економічна форма методу гармонічної лінеаризації для інтегральних рівнянь руху, записаних за допомогою імпульсно-частотних характеристик. Кількість рівнянь дорівнює числу нелінійностей, тому трудомісткість розв’язання задачі практично не залежить від кількості степенів вільності моделі.
About the choice of parameters of the non-linear flexible coupling as damper in two-shaft transport diesel engines
Keywords: синтез; нелінійна пружна муфта; транспортний дизель; коливання; гармонічна лінеаризація; synthesis; non-linear elastic coupling; transport diesel engine; oscillations; harmonic linearization; 621.432; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.118