Розроблення технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах із добавкою Witfix BE на асфальтобетонному заводі у Вінницькій області - Багдасаров, Гарегін (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі встановлено, що добавка Witfix BE знижує крайовий кут змочування бітумів на 6-20 % залежно від температури та структурного типу, покращуючи адгезію до мінеральних матеріалів. Розроблено технологічну схему виробництва з економічним ефектом від зниження енерговитрат та підвищення водостійкості асфальтобетону. Запропонована технологічна схему виготовлення асфальтобетонів на підприємстві Вінницької області надана з урахуванням кліматичних і сировинних умов регіону.
Keywords: бітум; крайовий кут змочування; адгезія; асфальтобетонні суміші; асфальтобетон; технологія; економічні розрахунки