Порівняльна оцінка експлуатаційних властивостей автомобілів з альтернативними джерелами енергії. - Орел, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є порівняльна оцінка експлуатаційних властивостей автомобілів з альтернативними джерелами енергії. Об’єктом дослідження є процес використання енергії автомобілями, що працюють на альтернативному джерелі енергії. Предметом дослідження є розрахунок та порівняння тягово- швидкісних властивостей автомобіля на паливних елементах і електромобіля. В першому розділі виконано аналіз альтернативних видів енергії та їх застосування в транспортних засобах. Розглянуто стан, перспективи розвитку зарядних станцій у світі Україні. В другому розділі виконано розрахунок і порівняння тягово-швидкісних властивостей автомобіля на паливних елементах та електромобіля. В третьому розділі представлена оцінка експлуатаційних властивостей автомобілів на паливних елементах. В четвертому розділі представлені особливості ТО і Р автомобілів з альтернативними джерелами енергії.
Keywords: автомобіль; електромобіль; альтернативні джерела енергії; зарядні станції; технічне обслуговування.