Дослідження електричної мережі з електромобілями в якості розподілених джерел електричної енергії - Ресін, Костянтин Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – дослідження питань побудови електричних мереж з використанням технології V2G та відновлюваних джерел електричної енергії. Об’єкт роботи – процес розподілу електричної енергії. Предмет роботи – електрична мережа з використанням технології V2G та відновлюваних джерел електричної енергії. Наведено методику вирішення оптимізаційної задачі побудови електричної мережі з використанням технології V2G та відновлюваних джерел електричної енергії з використанням моделей реалістичного навантаження; проведено аналіз методів розподілу навантажень між паралельними напівпровідниковими силовими інверторами, наведено їх функціональні схеми та означено основні переваги та недоліки.
Keywords: мікромережа; технологія електромобіль-електромережа; відновлювані джерела електричної енергії; реалістична модель навантаження; оптимальне проектування; розподіл навантажень між інверторами; методи розподілу навантажень