Проектування вантажного візка мостового контейнерного крана вантажопідйомністю 32 т. - Літвінов, Руслан Сергійович (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – мостовий контейнерний кран. Мета роботи – проектування вантажного візка мостового контейнерного крана, вантажопідйомністю 32 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній кваліфікаційній роботі розраховані механізм підйому контейнеру і механізми пересування візка і кабіни, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана та спроектовано технологічний процес складання ходового колеса крану. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран контейнерний; проектування; розрахунки; механізми; спредер; металоконструкція; охорона праці; безпека; економічний ефект