Розробка автогрейдера середнього класу з шарнірно-з’єднаною рамою - Барановський, Данило Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В проекті виконано огляд сучасних автогрейдерів, розглянуті особливості іх конструкції. Для розширення можливостей автогрейдера запропоновано його основну раму виконати шарнірно-з’єднаною. Розраховані основні параметри машини, виконан тяговий розрахунок під час виконання різноманітних робочих операцій, визначені параметри гідроприводу керування робочим обладнанням. Для забезпечення надійності та безпеки експлуатації машини, визначені зовнішні зусилля, що діють на автогрейдер, та виконані розрахунки на міцність та стійкість машини. Розрахована та спроектована гідромеханічна трансмісія, що дозволяє підвищити продуктивність автогрейдера. Розраховано показники економічної ефективності проектних рішень. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС при експлуатації автогрейдера.
Keywords: автогрейдер; тяговий розрахунок; гідротрансформатор; відвал основний; робоче обладнання; гідропривід