Підвищення ефективності цементобетонного заводу вдосконаленням бункерного обладнання - Погодін, Кирило Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі проведено дослідження роботи бункерного обладнання цементобетонного заводу. Об’єкт дослідження – процеси роботи бункерного обладнання цементобетонного заводу. В роботі виконані: розрахунок складського господарства, запасів матеріалів та площ складів, параметрів допоміжного обладнання, пневмотранспорту. Проведені розрахунки на міцність опори та балки бункера, вала барабану лебідки підйомника. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності завода. В роботі була проведена модернізація цементобетонного заводу за рахунок використання додаткового обладнання, яке забезпечує підігрів суміші під час зимової експлуатації та охолодження для роботи в жаркому кліматі. Економічний ефект отриманий за рахунок підвищення продуктивності заводу склав 21975 грн/рік
Keywords: бетон; бункер; параметри; дослідження; сили; міцність; економіка