Методика перевірки працездатності системи паливоподачі дизельного автомобіля - Карпов, Андрій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – зробити аналіз методів і засобів контролю та розробка метода діагностики паливних систем. Об’єкт дослідження – технологічний процес проведення діагностики паливних систем дизельних двигунів. Предмет дослідження – система паливоподачі дизельного двигуна. У дипломній роботі проведено аналіз сучасних систем керування дизельним двигуном легкових і вантажних автомобілів, а також аналіз засобів і методів їх діагностики. Досліджено, що експлуатаційні зміни робочих показників ПНВТ, форсунок паливоподачі дизелів істотно впливають на енергетичні та екологічні характеристики автомобільного двигуна внутрішнього згоряння. Запропоновані методи відновлення працездатності ПНВТ, форсунок. Описано організаційні питання і розроблені необхідні заходи пов'язані з безпекою життєдіяльності й охорони праці.
Keywords: СИСТЕМА ПАЛИВОПОДАЧІ; COMMON RAIL; МЕТОДИ; АВТОМОБІЛЬ; ДИЗЕЛЬНИЙ ДВИГУН; СИСТЕМА КЕРУВАННЯ; ЗАСОБИ; ДІАГНОСТИКА; ФОРСУНКА; ПАЛИВО.