Комп’ютерні моделі дослідження перевезень в період особливого стану країни - Дорошко, Артур Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – транспортна логістика перевезень в умовах надзвичайного (воєнного) стану. Предмет дослідження – оптимізаційні та імітаційні методи планування перевезень вантажів і населення за умов зростаючих загроз і обмежень інфраструктури. Мета роботи – розробити комплекс комп’ютерних моделей для дослідження, оптимізації та симуляції логістичних процесів в особливий період, зокрема під час війни. У роботі представлено аналіз сучасних викликів у логістиці перевезень в умовах воєнного стану: руйнування інфраструктури, ризики втрат конвоїв, релокація підприємств, евакуація населення, необхідність формування резервних маршрутів та стійких мереж постачання.
Keywords: логістика; воєнний стан; моделювання; оптимізація; перевезення; anylogic; військові загрози; евакуація; релокація