Підвищення ефективності системи постачань автомобілями ТОВ «Вайз Лоджистікс» - Чевтаєв, Данило Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – система постачання вантажів вантажними автомобілями ТОВ «Вайз Лоджистікс». Мета роботи – підвищення ефективності система постачання вантажів вантажними автомобілями ТОВ «Вайз Лоджистікс» за рахунок формування раціональної структури парку вантажних автомобілів. Метод дослідження – аналітичний. Після аналізування літературних та Інтернет-джерел виявлено, що ефективність системи постачань значною мірою залежить від раціональної організації автотранспортних перевезень, вибору типу транспортних засобів, оптимального планування маршрутів, а також використання сучасних інформаційно-аналітичних систем управління логістикою. У роботі запропоновано підхід до оптимізації структури парку вантажних автомобілів ТОВ «Вайз Лоджистікс» на основі аналізу ймовірнісних характеристик транспортного попиту. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – розроблений у роботі підхід до до оптимізації структури парку вантажних автомобілів на основі аналізу ймовірнісних характеристик транспортного попиту стане фундаментальним для практичної логістики. З огляду на стабільне розширення клієнтської бази та загальну динаміку ринку логістичних послуг, очікується поступове збільшення кількості замовлень на перевезення, що вимагатиме підвищеної гнучкості та ефективності в управлінні транспортною системою.
Keywords: ефективність; ймовірність; парк автомобілів; раціональність; структура парку