Удосконалення діагностування технічного стану автомобілів з застосуванням сучасного діагностичного обладнання - Жилін, Олексій Борисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Актуальність роботи. На сучасних автомобілях використовуються електронні блоки керування: двигуном; автоматичною коробкою передач; антиблокувальною гальмівною системою (АВS); тяговим зусиллям (АSR); протибуксувальною системою (ТSC), системою стабілізації руху автомобіля (ЕSР); системою керування подушками безпеки (Airbag), системою клімат-контролю (Climatronic) та багато інших. При виявленні дефектів і збоїв у функціонуванні цих систем відповідна інформація зберігається у спеціальних ділянках пам’яті блоків керування, які належать до системи бортової діагностики, яка постійно вдосконалюється. Мета роботи – покращення якості діагностування технічного стану автомобілів за рахунок застосуванням сучасного діагностичного обладнання. Предмет дослідження – процес діагностування автомобіля. Об’єкт дослідження – технічний стан блоків керування та виконавчих механізмів основних електронних систем автомобіля. Методи дослідження – аналіз методів, способів та схем діагностики автомобіля; проведення експериментальних вимірів на сучасному діагностичному обладнанні. Задачі роботи: 1. Виконати аналіз методів, способів та схем діагностики автомобіля; 2. Провести аналіз основних властивостей діагностичних параметрів; 3. Дослідити методи експериментальної діагностики двигуна. 4. Визначити основні заходи за технікою безпеки на виробництві автомобільного сервісу.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ЕКСПЛУАТАЦІЯ; ДІАГНОСТИКА; СТАНДАРТ; МЕТОД; ОБЛАДНАННЯ; ПАРАМЕТР; ВИМІРЮВАННЯ