Підвищення ефективності експлуатації машин для укладання трубопроводів - Барановський, Данило Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Був проведений розрахунок охолоджувача, а також вибір і розрахунок гідропристроїв, що складають принципову схему об'ємного гідропривода робочого обладнання трубоукладача. Були розроблені загальні креслення трубоукладача ТГ-124 та принципова схема об'ємного гідропривода робочого обладнання.
Keywords: гідравличний насос; гідравлічна система; система охолоджування; гідромотор; тиск; зворотній клапан; робоча рідина; машини для укладання трубопроводів