Роль перекладу у викладанні іноземних мов - Понікаровська, С. В.; Ponikarovska, Svitlana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета цієї статті полягає в розгляді еволюції ролі перекладу в процесі навчання іноземних мов із часів виникнення цього предмета. Автор також досліджує різні підходи та методи, що використовувалися протягом історії навчання мов. Упродовж цього часу існували й досі виникають суперечки щодо найефективніших методів навчання іноземних мов. Такі дискусії передбачають вибір між класичним граматично-перекладним методом, що колись переважав у методології навчання іноземних мов, особливо «мертвих», – так званим «прямим» методом, що відкидає використання рідної мови, і методом посередництва, який виник унаслідок переосмислення формальних і культурних цілей вивчення мови.
Role of translation in teaching foreign languages
Keywords: переклад; навчання; метод; класичний; технічний; комунікація; translation; teaching; method; classical; technical; communication; 378.147; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.205