Розвиток маркетингової діяльності підприємства - Воронін, Михайло Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено комплексне дослідження маркетингової діяльності автотранспортного підприємства з урахуванням впливу зовнішніх і внутрішніх чинників. Проведено оцінку зовнішнього середовища, виявлено основні проблемні напрямки, зокрема ті, що пов’язані з воєнними діями та мобілізаційними процесами. Аналіз внутрішнього середовища за моделлю 7P дозволив встановити ключові слабкі сторони маркетингової політики підприємства, особливо в аспектах ціноутворення, просування та організації процесів. На основі результатів дослідження запропоновано створення служби маркетингу, яка здійснюватиме комплексну роботу з ринкових досліджень, просування послуг, формування цінової політики та комунікацій із клієнтами. Побудовано сітьовий графік впровадження цього підрозділу та визначено оптимальну організаційну структуру служби з трьох працівників
Keywords: маркетинг; модель 7р; внутрішнє середовище; зовнішнє середовище; сітьовий графік; служба маркетингу