Розроблення технології виробництва асфальтобетонних сумішей на кам’яних матеріалах зі шлаків металургійного виробництва - Калита, Максим (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі на основі аналізу літературних та національних нормативних джерел проаналізована роль щебню як структуроутворюючого елементу асфальтобетону, а також оцінена можливість застосування під час приготування асфальтобетонних сумішей на заводі в якості щебню шлаків металургійного виробництва. Детально розглянуто технологію отримання на території асфальтобетонного заводу різних фракцій щебню зі шлаків металургійного виробництва. Під час виконання роботи здійснено розгляд умов розташування асфальтобетонного заводу та вибрано джерела постачання вихідних матеріалів, що будуть використані під час виготовлення асфальтобетонних сумішей. Виконано проектування складів асфальтобетонних сумішей, що будуть виготовлятися на заводі. На основі розрахованих складів асфальтобетонних сумішей та визначної потрібної продуктивності заводу здійснено розрахунок складського господарства з встановленням геометричних розмірів складів сировинних матеріалів. Детально розглянуто технологію виготовлення асфальтобетонних сумішей. У ході виконання роботи здійснено розгляд питань, присвячених охороні праці під час роботи на асфальтобетонному заводі, а також захисту навколишнього середовища від негативних факторів роботи заводу. Здійснено розрахунок техніко-економічних показників роботи заводу.
Keywords: асфальтобетонний завод; асфальтобетонна суміш; щебінь; шлак; технологія; економіка