ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ВИМІРЮВАННЯ ПОТУЖНОСТІ ЕКВІВАЛЕНТНОЇ ДОЗИ ДОЗИМЕТРОМ МКС-05 «ТЕРРА» ПІД ЧАС РАДІОМЕТРИЧНОГО КОНТРОЛЮ ПОВЕРХНІ ҐРУНТУ - Вишневецький, О. Л.; Мінка, С. В.; Попов, І. І.; Вишневецкий, А. Л.; Минка, С. В.; Попов, И. И.; Vyshnevetskyi, O.; Minka, S.; Popov, I. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2016)
Розроблено ефективну методику вимірювання потужності еквівалентної дози дозиметром-радіометром МКС-05 «ТЕРРА» під час радіометричного контролю поверхні ґрунту територій. Завданням цієї методики є першочергове визначення найбільш безпечного місця на досліджуваній ділянці.
ПУТИ СОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ МЕТОДИКИ ИЗМЕРЕНИЯ МОЩНОСТИ ЭКВИВАЛЕНТНОЙ ДОЗЫ ДОЗИМЕТРОМ МКС- 05 «ТЕРРА» ПРИ РАДИОМЕТРИЧЕСКОМ КОНТРОЛЕ ПОВЕРХНОСТИ ГРУНТА
WAYS OF PERFECTION OF THE METHODOLOGY OF MEASURING THE POWER OF EQUIVALENT DOSE BY DOSIMETER МКС- 05 «TERRA» AT AEROPHARE CONTROL OF SOIL SURFACE
Keywords: радіаційна безпека; радіометричний контроль; іонізуючі випромінювання; радіаційна аварія; радіація; механізм дії радіації на людину; дозиметр-радіометр; радиационная безопасность; радиометрический контроль; ионизирующие излучения; радиационная авария; радиация; механизм действия радиации на человека; дозиметр-радиометр; radiation safety; radiometric control; ionizing radiations; radiation accident; radiation; mechanism for determining the action of radiation on a human-being; dosimeter-radiometer; 504:551.52