Розробка розпушувального устаткування з гвинтовим робочим органом - Стадник, Олександр Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Проведено патентний огляд конструкцій розпушувачів, на основі якого запропоновано модернізацію базової машини. Модернізація полягає у тому, що в модернізованому розпушувачі для руйнування твердих порід і мерзлих грунтів використано гвинтовий робочий орган. В роботі проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. В розділ охорони праці приведено заходи по створенню нормальних та нешкідливих санітарно-гігієнічних умов праці, заходи по забезпеченню безпечних умов праці.
Keywords: бдм; розпушник; міцність; продуктивність; робочий орган