Напрямки розвитку конструкцій маловантажних електромобілів в аспекті ресурсозбереження - Войтків, С.; Voytkiv, Stanislav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті проведений аналіз тенденцій розвитку конструкцій та основних технічних параметрів маловантажних електромобілів категорій L та N1, запропонована їх класифікація за ознаками функціонального призначення та вантажопідйомності. Розглянуті перспективні напрямки створення таких максимально-уніфікованих транспортних засобів, зокрема, на основі застосування принципів модульного проектування технічних об’єктів виробництва. Наведені рекомендації з вибору оптимальних величин експлуатаційних параметрів проектованих конкурентоспроможних маловантажних електромобілів у залежності від сфери застосування.
The development directions of light-duty electric vehicle designs in the aspect of resource saving
Keywords: маловантажний електромобіль; електромобілі категорії L та N1; питома потужність; модульне проектування; класифікація маловантажних електромобілів; оптимізовані параметри електромобілів; light-duty electric vehicle; electric vehicles of category L and N1; specific power; modular design; classification of light-duty electric vehicles; optimized parameters of electric vehicles; 629.341; 10.30977/VEIT.2023.24.0.3