Розробка шинної дільниці на базі існуючого автосервісного центру - Кравченко, Сергій Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – є процес обслуговування шин і коліс легкового автомобіля. Мета роботи – є розробка шинної дільниці на СТО, що дозволить знизити час на виконання роботи, підвищити продуктивність і якість виконання робіт. Метод дослідження – аналітичні дослідження, співставлення, узагальнення. У ході виконання дипломного проекту було розроблено автотранспортне підприємство для обслуговування легкових автомобілів. Визначені обсяги робіт, розраховане число робітників, дільниць, площі необхідних приміщень. Розроблені технологічні інструкції з перевірки, контролю, Д, ТО шин і коліс автомобіля Ford Focus. Проведений аналіз устаткування й визначені стенди для перевірки шин і коліс легкових автомобілів. Окремо розглянуте питання зношування автомобільних шин і їх впливу на роботу автомобіля.
Keywords: автомобіль; діагностика; ремонт; технологічні інструкції; стенд; шина; устаткування; колесо; шиномонтажна дільниця; диск