Розробка снігоприбирального робочого органу на базі трактора ХТЗ 3510 - Матвієнко, Сергій Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи – підвищення ефективності роботи снігоприбиральної машини на базі трактора ХТЗ 3510, шляхом удосконалення робочого органу. У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності роботи плужного снігоочисника. Проведений аналітичний огляд сучасних снігоочисних машин, які випускаються країнами східної Западної, Східної Європи та Азії. Виконаний розрахунок конструкції плужного робочого органу. Проведені розрахунки на міцність. Проведені теоретичний тяговий розрахунок снігоприбиральної машини. Розроблено заходи щодо охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: трактор ХТЗ 3510; снігоприбиральна машина; плужний робочий орган; надзвичайні ситуації; економічна ефективність