Математичне моделювання та інформаційні технології сучасності - Білаш, І. О.; Кравцов, М. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті наведено основи технологічного розвитку математичного моделювання, важливі інструменти для відображення складних систем, які дозволяють дослідникам та інженерам формалізувати, аналізувати й прогнозувати поведінку різних процесів у природі, суспільстві та технологіях. У сучасному світі, розвиток інформаційних технологій надає нові можливості для обчислювальної потужності та розробки інструментів, що суттєво прискорює процес моделювання та підвищує точність прогнозів.
Keywords: моделювання; математичні моделі; інформаційні технології; 004.4