Спосiб магнiтно-iмпульсного притягання металевих заготiвок одновитковим круговим iндуктором, розташованим над допомiжним екраном - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Гнатов, Андрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Трунова, Iрина Сергiївна; Гопко, Андрiй Васильович; Сабокар, Олег Сергiйович (My University, 2013)
Спосіб магнітно-імпульсної обробки тонкостінних металевих заготівок, що полягає в їхньому деформуванні впливом імпульсного магнітного поля шляхом притягання заготівки до індуктора, виконаного у вигляді одного плоского витка, та плоского металевого екрана, який відрізняється тим, що індуктор розміщується над тонкостінним допоміжним металевим екраном, причому товщина допоміжного екрана залишається однаковою уздовж всього перерізу та вибирається зі співвідношення: , де - товщина допоміжного екрана, - кутова частота сигналу, - магнітна проникність металу допоміжного екрана, - електропровідність металу допоміжного екрана.
Keywords: металообробка