Аналіз сучасних аспектів реалізації маркетингових заходів у біржовому підприємництві в Україні - Нестеренко, Валентина Юріївна; Болотова, Тетяна Миколаївна; Нестеренко, Валентина Юрьевна; Болотова, Татьяна Николаевна; Nesterenko, Valentyna; Bolotova, Tatyana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета. Дослідження сучасних підходів до біржового маркетингу та формування рекомендації щодо залучення маркетингових заходів у біржовому підприємництві. Методика дослідження. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. Інформаційними ресурсами дослідження є електронні інформаційні ресурси і матеріали періодичних видань. Результати. Найбільш ефективний та поширений в сучасних умовах підхід до біржового менеджменту базується на використанні поглядів та технологій комплексного змішаного підходу до біржового маркетингу, який не фокусується виключно на просуванні біржових продуктів або виключно не орієнтується на потенційного споживача біржової послуги. Практичної реалізації означеного підходу до біржового менеджменту можна досягти в сучасних умовах за допомогою двох принципових шляхів: створення ефективних маркетингових служб в організаційній структурі управління біржею; розширення використання засобів електронної біржової торгівлі. Діджиталізація спонукає біржову галузь до стрімкого розвитку, що проявляється в значному розширенні кола потенційних учасників біржових торгів, створенні умов для вільної конкуренції та наданні всім учасникам рівних можливостей доступу до торгів, можливості цілодобового ведення торгів, що особливо важливо у практиці діяльності міжнародних бірж, можливості створення більшої кількості самих бірж без обмежень наявними матеріальними ресурсами або географічним положенням, скороченні частини статей витрат на реалізацію біржової діяльності та організацію самих біржових торгів. Наукова новизна. Сформовано рекомендації з залучення маркетингових заходів у біржовому підприємництві в умовах діджиталізації. Практична значущість. Запропоновані рекомендації можуть бути використані у біржовому підприємництві при формуванні ефективної системи маркетингу.
Анализ современных аспектов реализации маркетинговых мероприятий в биржевом предпринимательстве в Украине
Analysis of modern aspects of implementation of marketing measures in exchange entrepreneurship in Ukraine
Keywords: біржове підприємництво; маркетингові заходи; біржовий маркетинг; біржовий менеджмент; діджиталізація; електронні біржові торги; биржевое предпринимательство; маркетинговые мероприятия; биржевой маркетинг; биржевой менеджмент; диджитализация; электронные биржевые торги; exchange entrepreneurship; marketing activities; exchange marketing; exchange management; digitalization; electronic exchange trading; 339.172; 10.30977/PPB.2226-8820.2021.27.128