Геодезичне забезпечення формування землеволодінь та землекористувань на території м. Дніпро - Головня, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Земля в межах населених пунктів з огляду національної економіки виступає у ролі базису для розміщення об’єктів нерухомості, екологічним середовищем. Незначні території земель міст використовуються як засіб виробництва в сільському господарстві. Відповідно повинні бути забезпечені державою гарантії права власності на землю та права користування земельними ділянками, накопичення достовірної інформації в Державному земельному кадастрі, створення прозорого ринкового середовища для обігу земельних ділянок. Формування нових землеволодінь та землекористувань є важливим етапом земельних відносин, заснованих на приватній власності на землю і майно. Формування землеволодінь та землекористувань відбувається з дотриманням чинного законодавства. Враховують специфічні особливості в територіальному розміщенні земельних ділянок, кількісному складі угідь, будівельній спроможності земель, розміщенні виробничих центрів, елементів інженерної і соціальної інфраструктури тощо.
Keywords: землекористування; формування землеволодінь та землекористувань; нормативна грошова оцінка; землеволодіння