Вдосконалення організації дорожнього руху в західній частині Основ’янського району м. Харків - Корчуганов, Артем Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: підвищити безпеку і ефективність дорожнього руху по вулично-дорожній мережі західної частини Основ’янського району м. Харкова. Об’єкт дослідження: вулично-дорожня мережа західної частини Основ’янського району м. Харкова. Предмет дослідження: параметри дорожніх умов, що впливають на ефективність функціонування вулично-дорожньої мережі. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні задачі: 1. Проаналізувати поточний стан питання. 2. Провести аналіз параметрів транспортних потоків і безпеки руху. 3. Розробити заходи локального управління рухом на елементах мережі. 4. Оцінити ефективність проектних рішень. Метод дослідження: аналітичний. Отримані результати: проаналізована транспортна мережа щодо ефективності її функціонування. Розроблені локальні заходи, що підвищують рівень безпеки руху. Ступінь впровадження: доцільно застосувати для підвищення безпеки дорожнього руху.
Keywords: транспортний потік; дорожньо-транспортна пригода; затримки транспортних засобів; транспортна мережа; ефективність транспортної системи