Удосконалення підходу до нормування токсичних викидів автомобілем. - Шкрум, Владислав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою роботи є удосконалення підходу до розрахунку токсичних викидів автомобіля. Об’єктом дослідження є процес зниження токсичних викидів автомобіля. Предметом дослідження є вплив різних чинників на токсичні викиди автомобіля. Проаналізовані фактори впливу на кількість токсичних речовин, що викидаються автомобільними двигунами у навколишнє середовище. Удосконалено підхід до розрахунку кількості токсичних речовин, що викидаються автомобілями. Розраховано кількість основних токсичних речовин, що викидаються автомобілем (на прикладі вантажних автомобілів 4 і 5 класів).Розглянуті способи підвищення екологічності автомобілів.
Keywords: автомобіль; бензинові двигуни; оксиди вуглецю; оксиди азоту