Ґрунтопроколюючий робочий орган ножового трубозаглиблювача для формування свердловин в ґрунті та протягування в них трубопроводів - Супонєв, Володимир Миколайович; Рагулін, Віталій Миколайович; Ярижко, Олександр Володимирович; Щербак, Олег Віталійович; Орел, Олександр Володимирович; Кравець, Святослав Володимирович; Лук’янчук, Олександр Петрович; Назарько, Ольга Олександрівна; Нечидюк, Анатолій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Ґрунтопроколюючий робочий орган ножового трубозаглиблювача містить кронштейн для приєднання до ножового робочого органа, конічний розширювач та корпус із захватним механізмом. Кронштейн має вушко з різьбовим з'єднанням зі штоком, який проходить через конічний розширювач, підшипник ковзання у вигляді стакана та корпус, усередині якого розміщено цанговий захватний механізм, виконаний у вигляді пружних пелюсток, губок та конуса. Захват труби забезпечується гайкою попереднього натяжіння, яка має різьбове з'єднання зі штоком.