АВТОМАТИЗАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ СЛУЖБИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ АТП - Ачкасова, Л. М.; Гашинська, А. О.; Ачкасова, Л. Н.; Гашинская, А. А.; Аchkasova, L.; Gashynska, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
У статті обговорюється питання створення автоматизованої інформаційної системи служби експлуатації автотранспортного підприємства за допомогою СУБД Microsoft Access. Цей інструмент надає ефективний набір засобів, які дозволяють швидко організувати облік даних, звітність і спільний доступ до даних. Стаття містить описання кроків та ілюстрації результатів створення інформаційної системи. У пропонованій програмі розроблені таблиці даних, в яких запропонована певна їх організація та зв’язки між таблицями, визначені дії з даними, які необхідно буде робити у процесі експлуатації бази даних, та визначена система звітів, що будуть виводитися на друк. Запропонована програма дозволяє користувачу самостійно вносити, за необхідності, корективи й доповнення безпосередньо в програму, значно підвищує швидкість обробки та обміну інформацією, дозволяє перейти до безпаперової технології, підвищити оперативність прийняття рішень.
АВТОМАТИЗАЦИЯ ИНФОРМАЦИОННОЙ СИСТЕМЫ СЛУЖБЫ ЭКСПЛУАТАЦИИ АТП
AUTOMATION OF INFORMATION SYSTEM OF TRAFFIC DEPARTMENT AT A MOTOR TRANSPORT ENTERPRISE
Keywords: інформаційна система; база даних; служба експлуатації АТП; СУБД Microsoft Access; информационная система; база данных; служба эксплуатации АТП; СУБД Microsoft Access; information system; database; traffic department at motor transport enterprise; Microsoft Access DBMS; 330.322.05