Удосконалення функціональних можливостей пневмоколісного бульдозера за рахунок додаткового обладнання для виконання вантажопідйомних і транспортних робіт - Ессааді, Акрам (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – робочий процес розробки ґрунту механічним способом. Мета роботи – проектування екскаватора. Метод дослідження – аналітично-графічний. Дипломний проект присвячено рішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин. Досягнення цієї мети виконується за рахунок вдосконалення робочого органу екскаватора. У дипломному проекті зроблено оцінку економічної ефективності отриманих рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого обладнання. До основних пристроїв, які розроблялися в проекті, зроблене деталювання. Виконані конструктивні розробки забезпечують механізацію процесу монтажу та демонтажу, підвищують зручність роботи оператора. Внаслідок цього зростає ефективність роботи екскаватора за рахунок підтримки продуктивності на високому рівні, скорочення витрат на технічне обслуговування та ремонт.
Keywords: екскаватор; модернізація; робочий орган; ефективність