Забезпечення економічної результативності діяльності підприємства - Суконна, Ніна Григорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі одержало подальший розвиток визначення сутності поняття «Результативність діяльності підприємства», що на відміну від існуючих комплексно враховує її призначення, багатобічність та особливості сучасного бізнес-середовища та удосконалено: методичні основи вибору пріоритетного конкуренту підприємства на підставі врахування під час вибору не тільки чистого доходу від всіх видів продукції (товару, роботи, послуги) підприємства, але і характеру його динаміки та вимог чинних положень (стандартів) бухгалтерського обліку України; методичний підхід щодо виявлення слабких боків забезпечення ЕР, який на відміну від існуючих дозволяє ідентифікувати критичні відхилення на кожному етапі оцінки та аналізу ЕР, виявляти причини їх виникнення на підставі обраного математичного інструментарію та розробляти заходи щодо їх усунення.
Keywords: успіх; результативність; економічна результативність; поле конкуренції; забезпечення; пріоритетний конкурент