Дослідження методів автотехнічних досліджень дорожньо-транспортних пригод - Найметенко, Євгеній Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – методи досліджень дорожньо-транспортних пригод. Мета роботи – дослідження розвитку методів автотехнічних досліджень дорожньо-транспортних пригод Методи дослідження – методи аналізу досліджень ДТП емпіричні та теоретичні. Розглянуто основні поняття аналізу дорожньо-транспортної пригоди, організаційно-правові питання судової автотехнічної експертизи, докладно подано процес гальмування транспортного засобу, проаналізовано різноманітні експертні методики, показано вплив керованості та стійкості руху автомобіля на безпеку руху, дана оцінка існуючим методикам розрахунку маневру автомобіля, наведено новітні технології дослідження обставин дорожньо-транспортної пригоди.
Keywords: дорожньо-транспортна пригода; автотехнічна експертиза; аналіз ДТП; компьютерне моделювання; наїзд на пішохода