Оптимізація системи управління запасами лікарських засобів - Василюк, Діана Олегівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – мінімізація складових загальних витрат на управління запасами за рахунок раціоналізації параметрів стратегій управління запасами. Об’єкт дослідження – процес функціонування складської системи на підприємстві. В результаті аналізу літературних і Інтернет джерел визнечено недоліки існуючих систем управління запасами на складі. На основі аналізу літературних джерел розроблені заході які спрямовані на підвищення ефективності функціонування системи управління запасами В роботі представлено методику підвищення ефективності функціонування складської системи зберігання лікарських засобів, за рахунок скорочення витрат на управління запасами. Враховуючи стохастичний характер показників розроблено імітаційну модель функціонування складу для чотирьох стратегій управління запасами. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – очікується підвищення ефективності функціонування складської системи зберігання лікарських засобів, за рахунок скорочення витрат на управління запасами. Цей критерій враховує витрати на поповнення запасів, витрати на зберігання вантажів на складі, витрати, пов’язані з дефіцитом товару на складі, витрати на перевірку стану запасів та штрафів за невиконання замовлень.
Keywords: витрати; запаси; лікарські засоби; система управління запасами; склад