Система стабiлiзацiї траєкторiї руху автогрейдера за допомогою коригування кута повороту колiс - Шевченко, Валерiй Олександрович; Чаплигiна, Олександра Михайлiвна; Щербак, Олег Вiталiйович; Максимiв, Юлiя Миколаївна (My University, 2017)
Система стабілізації траєкторії руху автогрейдера за допомогою коригування кута повороту коліс, що включає гідравлічну систему управління ходовим обладнанням, що складається з насоса, розподільника, виконавчих гідроциліндрів, яка відрізняється тим, що на балансирних редукторах встановлені вихідні вали, з якими зістиковано дві фрикційні муфти з електричним управлінням, два гідронасоси, вихідні патрубки яких з'єднані з порожнинами пристрою типу сопло-заслінка, з пристрою сигнал подається через електромеханічний перетворювач до гідророзподільника, для коригування траєкторії руху автогрейдера, вихідні магістралі гідророзподільника з'єднані з виконавчими порожнинами силових гідроциліндрів повороту коліс передньої осі, що створює протидію величині дестабілізуючого моменту в горизонтальній площині, що дозволяє утримати машину на запланованій траєкторії.
Keywords: самохiднi машини; землерийно-транспортнi машини; машинобудування