Інженерно-геодезичні вишукування для реконструкції будівлі гуртожитку під центр навчально-організаційної роботи у с. Циблі Київської області - Круглов, Олександр Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновку, переліку посилань і одного додатку. В першому розділі розглянута характеристика району зйомки, географічне положення та фізико-географічні умови території, геологічна будова та гідрогеологічні умови, антропогенне навантаження та екологічний стан території, мета і завдання роботи. В другому розділі розглянуті нормативні документи, законодавча база у сфері геодезії та землеустрою, інструкції та методичні вказівки щодо проведення геодезичних робіт, вимоги до складання звітних матеріалів та картографічних документів. У третьому розділі розглянуті технічні засоби для виконання інженерно-геодезичних вишукувань, електронний тахеометр Sokkia SET 530R, ГНСС-приймач Sokkia GRX3 для геодезичних вимірювань, цифровий нівелір Sokkia SDL30 для високоточного нівелювання. У четвертому розділі розглянута інженерно-геодезичні вишукування для реконструкції будівлі гуртожитку, планово-висотне обґрунтування, теодолітна зйомка, тахеометричне знімання, створення цифрової моделі місцевості.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; електронний тахеометр Sokkia SET 530R; ГНСС-приймач Sokkia GRX3; топографічний план; тахеометричне знімання; цифровий нівелір Sokkia SDL30; цифрова модель місцевості