Дослідження впливу різних режимів руху на знос гальмівних колодок автомобілів - Чуб, Данііл Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – метою роботи є аналіз впливу різних режимів руху на знос гальмівних колодок автомобілів і розробка рекомендацій щодо їх оптимізації для підвищення безпеки та ефективності гальмування. Об’єкт дослідження – гальмівні системи легкових автомобілів, а також стійкості легкового автомобіля в процесі гальмування. Предмет дослідження. Процес зношування гальмівних колодок під впливом різних режимів руху та експлуатаційних факторів. У дипломної роботі розглянуто закономірності зносу гальмівних колодок, що дозволяє оптимізувати їх конструкцію і підвищити надійність. Дослідження цієї теми має актуальність для забезпечення безпеки на дорогах, особливо в умовах інтенсивного транспортного потоку. Вивчення впливу режимів руху на знос гальмівних колодок сприятиме вдосконаленню методів їхньої діагностики та прогнозування ресурсу.
Keywords: автомобіль; режими руху; стійкість; гальмівна сила; гальмівні колодки; безпека; параметри ефективності; безпека дорожнього руху