Вдосконалення об’ємного гідроприводу будівельно-дорожніх машин використанням подільників потоку - Пімонов, І. Г.; Pimonov, I. G. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
З метою забезпечення ефективності роботи гідроприводу будівельної машини шляхом поліпшення якості очистки робочої рідини від забруднень і живлення насоса, у статті розглядається, розробляється і вдосконалюється бортова оливоочищувальна система і ежекторне живлення насоса як єдина система, на основі об’ємного подільника потоку. Найбільш перспективними, за критерієм вартості, для використання в гідроприводі будівельної машини, є подільники потоку на основі лопатевих і роторних гідромоторів.
Measuring system for monitoring the polydimensional deformation of superstructures of bridges and over-bridges improvement of volume hydraulic drive construction and road machines using flow shareholders
Keywords: гідропривід; подільник потоку; робоча рідина; гідронасос; кавітація; ежекція; hydropower; flow control; work flow; hydraulic pump; cavitation; ejaculation; 625.7.08.002.5; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.7