Про зниження динамiчних навантажень у механiзмi повороту гусеничної машини з гiдрооб'ємною передачею - Шатохін, В. М.; Гранько, Б. Ф.; Соболь, В. М.; Шатохин, В. М.; Гранько, Б. Ф.; Соболь, В. Н.; Shatokhin, V.; Granko, B.; Sobol, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Розроблено математичні моделі повороту гусеничної машини. До механізму повороту включено гідрооб’ємну передачу і диференціальні редуктори. Їх введення поліпшує технічні характеристики об’єкта (керованість, маневреність, рухливість), знижує стомлюваність водія. Моделі дозволяють визначити параметри гідромашин і диференціальних редукторів, що забезпечують поворот об’єкта з необхідною швидкістю.
О снижении динамических нагрузок в механизме поворота гусеничной машины с гидрообъемной передачей
On dynamic loads reduction in the swinging mech-anism of a tracked vehicle with hydrovolumetric transmission
Keywords: гідрооб’ємна передача; диференціальний механизм; механізм повороту; гусенична машина; гидрообъемная передача; дифференциальный механизм; механизм поворота; гусеничная машина; hydrovolumetric transmission; differential mechanism; swinging mechanism; tracked vehicle; 621.432.4:534.16