Загальна та неорганічна хімія. Частина 2. Неорганічна хімія : підручник - Хоботова, Е. Б. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Наведено теоретичний матеріал, приклади розв’язання типових практичних задач, завдання для самоконтролю різного рівня складності для підготовки студентів з дисципліни «Неорганічна хімія » за розділами. Призначено для бакалаврів, які навчаються за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». Підручник спрямований на отримання студентами знань з основних понять та законів загальної та неорганічної хімії. Особлива увага приділена властивостям елементів груп періодичної системи. Розглянуто питання одержання простих речовин, їх фізичні і хімічні властивості, а також процеси одержання сполук елементів, їх хімічні властивості та напрямки практичного застосування. Студенти мають можливість самостійно підготуватися до практичних занять і лабораторних робіт при використанні теоретичного матеріалу і завдань для самопреревірки. Підручник ґрунтується на науково-методичних розробках кафедри, які створені при впровадженні кредитно-трансферної системи навчання.
Keywords: неорганічна хімія; періодична система; хімічні властивості; 504:551.521(072)